Президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна в демилитаризираната зона между двете

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна в демилитаризираната зона между двете
Коментари Харесай

Тръмп пристигна в демилитаризираната зона между двете корейски държави

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп  дойде в демилитаризираната зона сред двете корейски страни,  за да се срещне с лидера на КНДР Ким Чен-ун, предоха международните организации.

Тръмп отлетя от Сеул с президентския хеликоптер " Марийн уан " (от Морската пехота на САЩ) малко откакто президентът на Южна Корея Мун Дже-ин заяви, че ръководителят на комунистическия Север се е съгласил за срещата. Мун, който съпровожда Тръмп, похвали него и Ким за проявената " храброст " и изрази вяра, че Тръмп " ще остане в историята " като президента на Съединени американски щати, постигнал мир на Корейския полуостров.

През 2018 година Тръмп и Ким  преговаряха в Сингапур , което бе първа среща на водачи от Вашингтон и Пхенян. Тогава бе подписано съглашение, съгласно което Северна Корея ще се разоръжи нуклеарно, а Съединени американски щати ще подсигуряват нейната сигурност. Втората тяхна среща бе в Ханой през февруари т.г., само че на нея двамата не реализираха единодушие и се разделиха, без да подписват нищо, припомниха организациите.

По-рано през днешния ден стана ясно, че севернокорейският водач Ким Чен-ун е приел поканата на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да се срещнат на границата сред двете Кореи. Това заяви южнокорейският президент Мун Дже-ин, който също ще участва на събитието, предадоха международните организации.

Лидерите на Съединени американски щати и Северна Корея  ще си свидлив ръцете в името на мира.  Срещата ще се състои в станалото знак на разделянето на полуострова  село Панминчжон  в демилитаризираната зона, съобщи Мун на взаимна конференция с Тръмп.

Подобна намира се случва за пръв път в историята, акцентира южнокорейският президент. " Кога ще се състои трета среща на високо ниво сред Съединени американски щати и Северна Корея ще зависи от измененията, до които ще докара днешната среща ", акцентира Мун, представен от Ройтерс.

Вашингтон и Сеул са на едно мнение за нуждата от денуклеаризация на Корейския полуостров и нормализиране на връзките сред Съединени американски щати и Северна Корея, съобщи южнокорейският президент, представен от ТАСС.

" Отиваме в демилитаризираната зона и ще се срещна с ръководителя Ким ", съобщи от своя страна Тръмп, добавяйки, че чака срещата с неспокойствие.

По-рано южнокорейският президент съобщи, че вероятно здрависване сред президентът Тръмп и севернокорейския лидер  би било забележителна стъпка напред към цялостната денуклеаризация  на Северна Корея и постигането на дълготраен мир с Южна Корея, напомня Ройтерс. Президентът на Съединени американски щати от своя страна съобщи, че има опция възможна среща " да се окаже доста забавна ".

 БТА
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР